top of page

STUDENTBOSTÄDER

I Sundsvall är det två aktörer som erbjuder studentbostäder:

Mitthem och K2A 

HÄR går du in för att hitta alla tillgängliga studentlägenheter i Sundsvall.

KLICKA HÄR för att komma till Hyresvärdslistan som är en gratiskatalog över privata och kommunala hyresvärdar i hela Sundsvall.

Mitthem

Sundsvalls kommun ger bostadsgaranti för nyantagna heltidsstudenter vid Mittuniversitet Campus Sundsvall. För att omfattas av bostadsgarantin ska du vara folkbokförd utanför Sundsvall och Timrå kommun när du ansöker om studentbostad. Tillsammans med andra bostadsbolag hjälper Mitthem alla nya studenter att få en bostad. Efter bostadsgarantin till campus studenter får andra studenter söka lägenhet:

  • Distansstudenter

  • Boende inom Sundsvall

  • Nuvarande studenter

  • Yrkeshögskolastudenter

Bostadsgarantin gäller inför varje ny terminsstart på universitet, från och med samma datum första antagningsbeskedet går ut och till och med två veckor efter andra antagningen. Klicka här för mer info om hur du blir hyresgäst hos Mitthem!

K2A

Kvalster - Samlingssida för lägenhetssök

Kvalster.se är ett enkelt och snabbt verktyg för att hitta en ledig lägenhet. Sajten samarbetar med samtliga webbaserade marknadsplatser för lediga hyresbostäder. Kvalster.se är helt gratis för bostadsletare att använda sig av.

Sajten lanserades 2008 och just nu finns det ca 30000 lediga lägenheter i hela landet vilket gör Kvalster.se till den största sökmotorn för hyreslägenheter i Sverige.

Klicka här för att komma till Kvalster Sundsvall.

Med över 400 studentbostäder så har du goda chanser att få en studentbostad hos K2A. Här hittar du mer info om de bostadsområden som K2A i Sundsvall erbjuder.

"Vi erbjuder det bästa studentboendet under din studietid. Hos oss bor du på toppläge nära campus i en modern och hållbar studentlägenhet. Vi har studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr. Här kan du läsa mer om hur det går till att få en studentbostad hos K2A."

 

För att göra en intresseanmälan loggar du enkelt in på Mina Sidor via knappen i toppmenyn och väljer “För sökande”. Här loggar du in med antingen Bank-ID eller ditt personnummer och det lösenord vi har skickat till dig via mejl.

Från att du är 16 år kan du ställa dig i kö för K2A's studentbostäder, även om du inte vet vilken ort du kommer att plugga på. Fördelen med en enda kö är att du kan få lägenhet oavsett var du kommer in!

Du som står i vår bostadskö måste uppdatera din köplats minst en gång per år. Var det länge sedan du loggade in kan du göra det här.

bottom of page