top of page

STUDENTKÅRENS KÅRHUS

Studentkåren i Sundsvall öppnar [äntligen] ett kårhus!

Efter ett antal år utan ett eget kårhus kan vi nu glatt meddela att ett nytt är på gång! Under det senaste halvåret har kårstyrelsen tillsammans med kårhusgruppens arbetsgrupper ihärdigt arbetat med att starta ett nytt kårhus, och på femårsdagen sedan förra kårhusets konkurs undertecknades ett nytt renoverings- och hyresavtal.

Vad är tanken med kårhuset?
Ett kårhus är en plats som ägs och drivs av en studentkår. I vårt fall är tanken att vi ska ha ett utrymme där vi studenter i allmänhet kan hänga och där vi kan arrangera evenemang på våra egna villkor. Kårhusets dörrar kommer att stå öppna om du vill ha någonstans att plugga, käka matlåda, spela sällskapsspel, ha styrelsemöten eller styra ihop ett evenemang - givetvis kommer även pubverksamhet drivas på kvällarna! Pubverksamheten kommer att drivas idéellt och vara öppen för SKS medlemmar.

Vart kommer kårhuset vara, hur kommer det se ut, och när kommer det att öppna? 
Kårhuset ligger inne på Grönborg, med egen ingång från Sidsjövägen. Lokalen är avlång och ca 190 kvadratmeter stor, där ca 2⁄3 av ytan kommer utgöras av sociala utrymmen, medan resterande tredjedel kommer att tas upp av kök, bar och toaletter. Renoveringen är i full gång, och vi vet tyvärr inte i nuläget några detaljer om när det kommer att öppna.

Oh jäklar! Detta vill jag engagera mig i! Hur gör jag då?
Det finns olika arbetsgrupper som arbetar med kårhuset; bl.a. finns arbetsgrupper för inredning, renovering och för engagemang. Ta kontakt med någon i SKS presidium om du vill vara med och arbeta med detta!

bottom of page